Hoe CV het Peleton is begonnen

Hoe het ontstond:
Na Carnavalsvereniging de Papsleef’n, is Carnavalsvereniging Het Peleton de oudste vereniging in Geesteren. De vereniging is ontstaan uit een vriendengroep die vanaf 2000 met veel plezier samen knutselden en sleutelden aan een wagen en hiermee aan de optochten in de buurt meededen. De 3 jongens die de kar trokken (Gerald Reinerink, Chiel Oude Hergelink & Ruben Kuipers) besloten om er in 2008 een officiële vereniging van te maken; C.V. Het Peleton.

Ontstaan van de naam:
Tijdens een vakantie hielden de jongens een wedstrijd. Degene die de meeste vrouwen versierde won de gele trui. Aangezien de jongens met een grote groep waren en er een aantal vervent wielerliefhebbers waren, was de naam “Het Peleton” geboren.

Opbouwen van de vereniging:
In de schuur bij het ouderlijk huis van destijds voorzitter Gerald Reinerink werden de eerste wagens gebouwd. De ideeën werden uitgetekend door Paul Reinerink uit Tubbergen. Wekenlang werd er fanatiek gelast, geschilderd, geplakt en gebouwd door de kameradengroep. Al snel breidde de vereniging uit en liep het ledenaantal op.

Dip:
Naar mate de jaren vorderden en de leden ouder werden, liep het aantal leden terug. Het officiële bestuur bleef nog doorgaan met ondersteuning van een nieuwe generatie. Gelukkig werden in deze jongens enthousiaste opvolgers gevonden en maakte de vereniging een doorstart.

Terug naar de top:
Na een aantal mindere jaren is C.V. Het Peleton weer hard op weg richting de top. Het ledenaantal blijft stijgen en ook de prijzen stromen weer binnen. Een nieuw, jong en fris bestuur en een grote groep enthousiaste leden hebben ervoor gezorgd dat C.V. Het Peleton een springlevende, fanatieke en gezellige vereniging is gebleven, die nog jaren hoopt deel te nemen aan de vele optochten.

Ook lid worden

van de gezelligste carnavals vereniging uit Geesteren Ov? Klik hier.