C.v. Het Peleton kijkt terug op mooi carnavalsjaar 2018!

C.v. Het Peleton kijkt terug op mooi carnavalsjaar 2018!

geplaatst op: 01-04-2018

De lampen staan weer in de stelling, het schilderen en plakken is gedaan en de wagen staat weer in de schuur. Carnaval 2018 zit erop. C.v. Het Peleton kijkt terug  op een mooi carnavalsjaar. Het Peleton racete als KOEreurs en pitsPOEZEN door de straten in hun formuleEEND.

Residentie

Na jaren een residentie te hebben gehad bij cafe zaal Steggink in Geesteren is door de sluiting van het cafe ook een einde gekomen aan de residentie van het Peleton aan de dorpstraat. Maar niet voordat er een laatste avond werd gehouden. Mooie woorden waren er van beide kanten. En namens de vereniging werd er een cadeau overhandigd aan de familie Steggink.
Maar Het Peleton heeft sinds 2018 een nieuw onderkomen gevonden in Geesteren, Het Ranchehouse van Ribhouse texas. Ze kijken dan ook terug op een geslaagd 1e jaar residentie aan de Booymansweg.


Optochten

Na maanden bouwen aan de wagen stonden de leden van Het Peleton op zaterdag 30 januari aan de aftrap van het nieuwe carnavalsseizoen: de optocht in Langeveen. Een erg spannend moment voor de bouwploeg, kledingdames en iedereen die zijn steentje bij gedragen heeft in de aanloop naar de optochten. In deze optocht werd direct alles uit de gekast gehaald door onze leden, en het publiek kreeg net zoals de voorgaande 3 jaren weer de kans om op de foto te gaan. De foto’s zijn te vinden op onze facebookpagina. In Langeveen werd een 3e plaats behaald.

Een dag later vertrokken we met de hele stoet naar Albergen. Het was goed weer en iedereen ging weer vol goede moed richting de optocht. Alle leden zaten weer op tijd in de schmink en ze waren weer klaar om te knallen. Ook hier probeerde de loopgroep een snelle tijd te klokken in hun formuleEEND, dit resulteerde in een 5e plaats.


Maandags werd iedereen opgetrommeld voor de lichtjesweek. Lampen moesten op de wagen, heel veel lampen. Uit alle hoeken kwam er hulp en hebben we onze praalwagen in 4 dagen prachtig verlicht. Naast onze wagen moesten ook de pakken verlicht worden, ook hierbij kwam hulp uit verschillende hoeken zodat de leden prachtig voor de dag kwamen. Na een week lang hard werken resulteerde dit in een 8e plaats bij de grote loopgroepen en een 6e plaats bij de grote wagens!


Na de verlichte optocht moesten natuurlijk deze lampen er ook weer af, met man en macht zijn we op zaterdag hiermee bezig geweest. Repareren, lampen afhalen en bijschilderen waren de hoofdwerkzaamheden van deze dag! Dit allemaal voor zondag: ons ‘eigen’ papsleef’ndag. Op zondag ochtend om half 7 waren de eerste gezichten alweer geschminkt en om 11.11 mochten we dan eindelijk van start. Vol frisse moed begonnen we aan onze thuiswedstrijd.  Ook vandaag mochten we een 5e plaats bijschrijven op de lijst.

Op rosenmontag reden we onze laatste optocht in Tubbergen. Na een gezellig feest in Geesteren nog  één keer opladen om ook de laatste ‘’race’’ tot een goed einde te brengen. En ook deze laatste optocht is dit gelukt. Na de optocht hebben we alles weer in onze schuur gezet. Het zit er op voor dit jaar. We sluiten af met een 6e plaats in Tubbergen.

Al met al kijkt C.V. Het Peleton terug op een zeer geslaagd, succesvol en vooral gezellig carnavalsseizoen. Bij deze willen we dan ook iedereen bedanken die ons heeft geholpen, gesteund, heeft aangemoedigd en heeft meegedaan. We zien jullie volgend seizoen graag weer terug!

Ook lid worden

van de gezelligste carnavals vereniging uit Geesteren Ov? Klik hier.