C.v. Het Peleton kijkt terug op mooi carnavalsjaar 2017!

C.v. Het Peleton kijkt terug op mooi carnavalsjaar 2017!

geplaatst op: 03-04-2017

De lampen staan weer in de stelling, het schilderen en plakken is gedaan en de wagen staat weer in de schuur. Carnaval 2017 zit erop. C.v. Het Peleton kijkt terug  op een mooi carnavalsjaar. Het Peleton was opzoek naar de diamant en heeft deze gevonden!

Na maanden bouwen aan de wagen stonden de leden van Het Peleton op zaterdag 30 januari aan de aftrap van het nieuwe carnavalsseizoen: de optocht in Langeveen. Een erg spannend moment voor de bouwploeg, kledingdames en iedereen die zijn steentje bij gedragen heeft in aanloop naar de optochten. In deze optocht werd direct alles uit de gekast gehaald door onze leden, en het publiek kreeg net zoals de voorgaande 2 jaren weer de kans om op de foto te gaan. De foto’s zijn te vinden op onze facebookpagina. In Langeveen werd ons harde werken beloond met een 2e plaats!

Een dag later vertrokken we met de hele stoet naar Albergen. Het was voor de optocht regenachtig maar net voordat de optocht begon kregen we toch een paar zonnestraaltjes te zien. Alle leden zaten weer op tijd in de schmink en ze waren weer klaar om te knallen. Met de heuse zoektocht naar de Diamant knalden we door de straten van Albergen. Dit resulteerde in een 5e plaats.


Maandags werd iedereen opgetrommeld voor de lichtjesweek. Lampen moesten op de wagen, heel veel lampen. Uit alle hoeken kwam er hulp en hebben we onze praalwagen in 4 dagen prachtig verlicht. Naast onze wagen moesten ook de pakken verlicht worden, ook hierbij kwam hulp uit verschillende hoeken zodat de leden prachtig voor de dag kwamen. Na een week lang hard werken resulteerde dit in een 2e plaats bij de grote loopgroepen en een 5e plaats bij de grote wagens!


Na de verlichte optocht moesten natuurlijk deze lampen er ook weer af, met man en macht zijn we op zaterdag hiermee bezig geweest. Repareren, lampen afhalen en bijschilderen waren de hoofdwerkzaamheden van deze dag! Dit allemaal voor zondag: ons ‘eigen’ papsleef’ndag. Op zondag ochtend om half 7 waren de eerste gezichten alweer geschminkt en om 11.11 mochten we dan eindelijk van start. Vol frisse moed begonnen we aan onze zoektocht naar de diamant, en hij werd gevonden! Ook vandaag mochten we een 5e plaats bijschrijven op de lijst.

Op rosenmontag reden we onze laatste optocht in Tubbergen. Na een gezellig feest in Geesteren was de opkomst en inzet, net zoals bij alle andere optochten, weer geweldig! Groot en klein, iedereen had er weer zin in om voor de laatste keer dit jaar te gaan knallen. De energie spatte er vanaf bij de leden. Deze optocht zijn we als 6e geëindigd. Na deze optocht zijn de spullen in de schuur gezet en zaten de optochten er alweer op.


In het bijzonder bedankt C.v. Het Peleton de ‘oude’ kledingcommissie voor hun jarenlange inzet. Deze dames waren er verantwoordelijk voor dat de leden er elk jaar weer super uitzagen. Dit jaar hebben ze een stapje terug gedaan zodat de jongere generatie ruimte krijgt om zich hierin te ontwikkelen en dit op zich te nemen.


Daarnaast treedt Robin Kock af als voorzitter van de vereniging. Na jarenlange trouwe dienst in naam van de vereniging vind ook Robin het tijd om het stokje over te dragen. Robin blijft nog wel actief binnen het bestuur van de vereniging. Onze nieuwe voorzitter voor de aankomende jaren wordt Gerrit Hilberink. Via deze weg willen wij Robin bedanken voor zijn trouwe inzet en wensen we Gerrit veel succes toe.

Al met al kijkt C.v. Het Peleton terug op een zeer geslaagd, succesvol en vooral gezellig carnavalsseizoen. Bij deze willen we dan ook iedereen bedanken die ons heeft geholpen, gesteund, heeft aangemoedigd en heeft meegedaan. We zien jullie volgend seizoen graag weer terug!

Ook lid worden

van de gezelligste carnavals vereniging uit Geesteren Ov? Klik hier.